De Italiaanse Muzikant

ANGELO INDACO

Angelo werd geboren tijdens een treinreis vanuit de Franse mijnstreek naar Italië. Met een aantal familieleden reisden de vader en hoogzwangere moeder van Angelo voor een vrij weekend naar Sicilië terug.

Tijdens een tussenstop is Angelo in een plaatselijk ziekenhuis in Frankrijk geboren. Familie leden werkten in de Franse mijnen en de vader kon goed verdienen als accordeonist op feesten en in dansgelegenheden ter plaatse.

Het lijkt op het begin van een film maar het is het begin van een muzikaal leven.

Als kleine jongen verkocht hij broodjes en drankjes op de trein, daar kwam zijn talend als entertainer al tevoorschijn. Hij wist zijn klanten te bekoren door zijn grappen en hij zong toen al voor de vrouwen die dan graag zijn broodjes kochten. Zijn grootvader had het goed gezien hij zij "Angelo, jij moet muziek leren, ik leer jou accordeon spelen"en dat gebeurde. Onder de bezielende leiding van grootvader leerde Angelo de toetsen te bespelen en zijn eigen humor deed de rest.

Later heeft Angelo nog muziek gestudeerd en zo kan hij nu dankzij deze studie ook muziek schrijven, componeren en arrangeren. Op zijn veertiende werd Angelo bezitter van zijn eerste accordeon welke hij met trots op de foto presenteert.

Het werd echter een tijd van dans en showorkesten waarbij hij in zijn eerste orkest op het elektronisch orgel debuteerde. Ook speelde hij in "The New Gentlemen" een orkest geheel bestaande uit Indaco's met zijn broers Pepito en Carlos.

Zij speelde overal waar ze konden op elke gelegenheid tot over de grenzen en tijdens een tour in Zwitserland, waar hij ook zijn huidige vrouw leerde kennen, werden zij gevraagd om in Nederland te komen spelen.

Muzikale globetrotters waren het en zo kwamen zij in Nederland terecht en speelden op vele dansavonden o.a. in bekende Amsterdamse hotels zoals het "Sonesta".

Zijn accordeon was al die tijd binnen zijn bereik en wanneer het paste werd deze uit het koffer gehaald voor een sfeervolle deun. Ook het circuit van de Nederlandse Nightclups werd door hen bespeeld.

Begin van de tachtiger jaren werd Angelo aangesproken door Arjan van Dijk, deze was op zoek naar geschikte muzikanten en entertainers voor zijn nieuwe ideeën van uitgaan,“Het Themafeest” en het klikte.

Een nieuw hoofdstuk in de carrière van Angelo ging van start, hij speelde met orkest, als zanger toetsenist of als troubadour op gitaar, accordeon of op zijn orgel, Componeerde en arrangeerde muziek voor allerlei thema's zoals o.a. "Middeleeuws", "Oosters"(1001 nacht), "Zigeuner", "Muiterij"(piraten) Franse of Italiaanse avonden en "Fly Around The World" zijn rol liep vaak als een rode draad door deze thema-avond. Ook verzorgde hij het Dans en Show gedeelte van deze Themafeesten, wat hem als entertainer op het lijf geschreven was en nog is.

Tussendoor speelt hij nog in Italiaanse restaurants en alle andere denkbare evenementen zoals beurzen bruiloften en verjaardagen.

Als schrijver van deze biografie en als vriend van Angelo kan ik alleen maar constateren dat als U een entertainer op uw evenement nodig hebt dan bent U met Angelo al helemaal compleet maar ook "erbij" is hij heel bijzonder, Angelo is muziek, show en entertainen.

Joop van Haren

Joop van Haren

E-mailadres: angelo.indaco@casema.nl

The New Gentlemen

Angelo met zijn broers

In het Circus op Sicilié

Tel. 020-7764390

Mobiel: 06-47350049

E-mail: angelo.indaco@casema.nl